Tuesday, May 29, 2007

Eilen oli taas tylsä ja sateinen päivä. Käytiin lenkillä Alman kanssa ja nolotti kun se rupesi ähisemään jokaiselle ihmiselle jonka näki, eikä suostunut liikkumaan pihalla ollenkaan. Metsässä se kyllä juoksi, ja siellä tuli pelottavia isoja koiria vastaan, toinen oli ruma bokseri joka rupesi haukkumaan Almaa joka luimisteli kauhuissaan.

Muuta en eilen juuri tehnytkään, kävin kaupunginkirjastossa lainaamassa kirjoja. Tänään herättiin tuttuun tapaan kahdeksalta kun Alma herätti minua pomppien naamani päällä terävillä kynsillään ja purren patjaani äristen. Kun lopulta nousin ylös se meni takaisin nukkumaan tyytyväisenä suorittamastaan tehtävästä.

Sain seminaarityön jotenkuten suoritettua loppuun, tai ainakin luovutin sen suhteen ja aion palauttaa sen semmoisena paskana kuin se nyt on. Carpelanin Vandrande Skuggaa en ole löytänyt, en löytänyt kirjastosta ja minun pitää kirjoittaa siitä tulkintaa, siis tulkita kirja jota en ole lukenut, kiva. Fan.

Tänään käpöttelin joen rantaa pitkin keskustaan (n. 3,5km:n päässä) ja matkan varrella näin rumia jokilaivataloja, puistojumppaa ja kuulin kirkumista opiskelijoiden urheiluhallista. Joku ulkoilmakonsertti oli menossa lapsille, ruotsalaiset taitavat paskan musiikin. En ole ikinä kuullut niin paljon paskaa musiikkia kuin täällä radiossa ja nyt livenä. Vaikka yrittäisin tekemällä tehdä biisin jossa on mitäänsanomattomat lässynlää-sanoitukset ja olematon sävel, en ikinä pääsisi lähellekään samaa. Minusta ei ole siis hittitehtailijaksi.

Käytiin syömässä A-M:n kanssa salaattibuffeessa ja sitten kiertelin kaikki kirjakaupat löytämättä islannin sanakirjaa, jota etsin. Tämä on kyllä pieni kaupunki, liian pieni minulle. Lähden tästä siis maailman pienimmän maan pienimpään kylään. Sitten sain kunnian auttaa väitöstutkimusprojektissa, ei maailmaakaatavia teorioita luoden vaan kiinnittelemällä osoitetarroja 500:aan kirjekuoreen. Sitten ostin dvd-levyjä ja vasta käveltyämme takaisin tänne huomasin että olisikin pitänyt ostaa cd-levyjä, jotta olisin voinut pelastaa edes osan kuvistani viimeisiään vetelevästä tietokoneesta. Eläköön tietojärjestelmät ja niiden helppokäyttöisyys.

Alma paskansi ja kusi lattialle taas.

1 comment:

riku said...

Täällä näyttäisi tulevan sateinen ja tylsä viikko - ainakin itselleni; lege, lege, ora, labora et relege kuten (al)kemistien ohje sanoo. Eli perisuomalainen kesä, viime vuoden helteiden jälkeen.
Riku