Friday, May 25, 2007

Ensimmäinen matkapäivä

ja perseily alkaa. Matka meni ihan hyvin, vaikka en saanut apua laukkujen nostelemisessa Turussa pyynnöstä huolimatta. Onneksi sain Jyväskylässä lihaksikasta kantoapua neljän hauiksen kera:) Laiva oli täynnä kännisiä örveltäjiä kuten tapohin kuuluu ja humaltunu mies osoitteli laukkuani, mietti ja örähti:
- Interreilmatka?
Katsoin vähän aikaa takaisin ja totesin:
- Muuttokuorma.
Katselin kannelta kun laiva lähti sateisesta Turusta ja ylös rullaportaita matkaava jäbä huusi alemmas menijöille: Menkää kyykkyyn köyhät!
Yö oli levoton täynnä mölinää käytäviltä kuten tapohin kuuluu ja muutaman tunnin välein kaiuttimista alkoi kuulua hälyttävää piippausta jolloin heräsin ja luulin olevani Titanicissa.
Aamulla söin kaksi lusikallista puuroa hintaan 3,5 euroa ja sitten raahauduin Flygbussilla Cityterminaalia kohti. Odotellessa pysäkillä ilmeisesti suomalainen pariskunta sai läsnäolijat tuijottamaan ihmeissään, kun känninen mies örvelsi naisensa talutettavana ja moksautteli sitten naista turpaan niin että tältä lähti silmälasista linssi. Kukaan ei tehnyt mitään, en minäkään.
Pääsin Uppsalan bussiin ja puoli kahdeksaan mennessä aamulla olin kuluttanut jo 85 kruunua. Uppsalassa olin eksyksissä koska en tajunnut Anna-Marin puhelinohjeista missä bussipysäkki oli. Lopulta pääsin tänne ja ihmettelin eläinlääkäristä tulevaa Anna-Maria, jonka pyörän korissa pieni rokotuspotilas istui Mikki-hiiren näköisenä. Alma-koira on alle 3kk ja syö juuri vieressäni kumipalloa naamaan.
Onnistuin mahdollisesti hajottamaan tietokoneeni, kun voidepurkki oli leväyttänyt sisältönsä tuuletusaukkoon. Vakuutus korvaa kyllä mahdollisen hajonneen koneen, mutta sen sisällä on kaikki n. 5000kuvaa ja videokuvaa matkoiltani, vaihtovuodelta etc. sekä varmuuskopiomaton seminaarityö sekä esseet...argh!!!

No comments: