Sunday, May 27, 2007

Hot hot hiit

I Sverige. Eilen tehtiin oikein supervaellukset ensin jossain metikössä ja suolla, jossa paisteltiin lättyjä Heikin uudella spriikeittimellä. Almakin oli mukana ja juoksi lakkaamatta koko ajan ja kaivautui nokkaansa myöten syvälle sammaleeseen ja söi sitä mielihyvää ilmaisten. Me joimme kahvia termarista ja söimme lättyjä, ah!

Ajelimme myös ökyaluelle, jossa oli mageita omakotitaloja ja helkkarin iso pienvenesatama. Sitten menimme käveleksimään Tunan kylään, jossa ei nähty tonnikaloja vaan helkkarin rumasti äänteleviä lampaita, joita Heikki luuli hevosiksi sekä villihanhia, joita Heikki luuli jäniksiksi. Olipa myös siisti ruohokattoinen mökki sekä kännisiä ruotsalaisia, jotka ihastelivat jälleen kerran Almaa. Tullessa kiipeämältämme kalliolta n. 15 lehmää oli blokannut tien takaisin, ja me ihmettelimme mitä tehdä. Yksi niistä nuoli minua jättimäisellä karhealla kielellään. Sitten kyllästyimme A-M:n kanssa ja sanoimme niille:
- No niin, menkää nyt helkkariin siitä.
Ja ne siirtyivät oitis.

Yön Alma oli kerrankin vaiti koska oli aivan rättipoikki kymmenen kilometrin reissusta. Lähdimme shoppailemaan sisustuskamaa (jee jee) Ikeaan sekä minä ostin lasten osastolta halvat sadevaatteet Islantia varten. Puutarhakalustekaupassa ja muissa sisustushullujen liikkeissä sai näytteen merkillisestä sisustelukulttuurista, kun ruotsalaiset eivät tyydy kadehtimaan naapuriaan kuten suomalaiset, vaan rakentavat itselleen hienomman pihan/puutarhan/asunnon/koirankopin/höyrysuihkuwcsaunan. Onneksi olen köyhälistöä ja vältyn pohtimasta sopisiko parvekkeelleni paremmin suihkulähde savukoneella vaiko neonvaloinen juhannuskoivu.

Täällä on KUUMA ja varsinkin autossa, jossa ei voi avata ikkunaa koska ilmastointi sekoaisi...

SAS:n lentoyhtiö lakkoilee, ja uuh, tottakai se on juuri sama lentoyhtiö, jolla minun pitäisi lentää perjantaina..saapas nähdä miten tämän reissun käy vai joudunko tosiaan jäämään Heikin alipalkatuksi apulaiseksi tai katusoittajaksi Uppsalan kaduille täksi kesäksi.

No comments: