Friday, June 8, 2007

15C


voi voi mikä helle siis. Aamulla olin hyvissä ajoin liikenteessä lähteäkseni Thórsmörkiin ja menin odottelemaan huoltoaseman pihalle varttia vaille kymmenen, bussin piti tulla kymmeneltä. Odotin ja sitten joku minibussi tuli, ajattelin etteihän tuo voi minkään joen yli mennä, siinä lukikin Skaftafell kuten pitikin toisen bussin olla menossa juuri sinne. Sitten tuli toinen minibussi ja kysyin minne se on menossa mutta kuski sanoi sen olevan matkalla Víkiin. Joten odotin ja arvelin etteivät aikataulut ihan pidä täälläpäin. Menin lopulta infosta kysymään ja he käskivät kysyä huoltoasemalta, siellä ei tiedetty mutta arveltiin että bussi on jo mennyt. Menin takaisin hotellille ja Gulli soitti bussiyhtiölle, joka sanoi että bussi on jo mennyt. Se oli siis tullut yli varttitunnin etuajassa, en ole ikinä ollut maassa jossa bussit voivat tulla ETUajassa joten en osannut tällaista odottaa.

Jouduin sitten jäämään tänne Hellaan, paskaan kylään. Lähistöllä oleva Hekla-vuori on muuten islantilaisessa mytologiassa ollut kulkuväylä Helvettiin, siis tää on oikea Helvetin kylä.

Menin uimaan uima-altaalle koska muuta aktiviteettejä täällä ei juuri voi harrastaa, se sijaitsee 100m:n päässä kuten kaikki muutkin palvelut täällä. Ostin 10 kerran lipun ja se maksoi vain 1900 eli noin 20 euroa, todella halpaa. Saunaa en löytänyt vaikka mainoksen mukaan sellainen piti olla, allas oli täynnä mummoja ja pappoja (eläkeläiset pääsee ilmaiseksi) ja niitä piti väistellä uidessa koska ne valloittivat koko keskialueen. Altaan vieressä oli myös kolme poreallasta, joista tosin vain yksi poreili, yksi oli n. 38 astetta, toinen 38-40 ja kolmas 40-42, menin tietysti kuumimpaan, joka olisi voinut olla kuumempikin olla. Sinne tullut mummo kyllä tuntui pitävän vettä erittäin kuumana ja puhui käsittääkseni jotain kuumuudesta islanniksi, jouduin vain sanomaan että ég skill ikke. Ihan kaikki ikäluokat täälläkään eivät puhu englantia.

Sain siivottua huoneen, todella hauska lomapäivä. Ei jaksais tehdä oikein mitään, ehkä lainaan Katlan ja Gullin leffoja ja menen alas katsomaan.

No comments: