Saturday, June 9, 2007

Aivovuotoa

9 tuntia töissä enkä muistanut edes että tänään on lauantai, onneksi. Tänne alkaa tulla yhä enemmän turisteja ja se tarkoittaa juoksemista ja kiirettä aamiaisella. Pomoni, tuttavallisesti Kulli on töissä koko kesän 12 tuntia joka päivä ilman lomia ja alkaa jo nyt näyttää vähän väsähtäneeltä, minkähänlainen burn out sillä on elokuussa? Täällä ihmiset vetää ihan hirveitä työviikkoja ja virallinen työviikon pituus onkin 44 tuntia, ja monella on kaksi työtä, muakin siis jo kysyttiin töihin siihen ravintolaan jossa kuulemma sitä pomoa epäillään nettilapsipornosta, ihan sivuhuomautuksena..

ARgh kauheaa asua työpaikallaan, ja viettää koko aika pomonsa ja työkaverinsa kanssa, on vaikea erottaa vapaa-aikaa ja työaikaa kun pitää käyttää samaa keittiötä omien ruokien kokkailuun kuin missä on töissä aamulla. En jaksa oikeen kirjoittaa työstä tarkemmin tällä kertaa kun mieluummin suljen koko duunin tajunnastani pois vähäisellä vapaa-ajalla, ja pääasiassa työ on ihan aivokuollutta hommaa. Olen koko viikonlopun töissä, huomenna tulee vielä joku superpomo tarkastukselle ja pitää hymyillä koko aamu, ei mulla ole edes hymyilylihaksia ja vituttaa sellainen amerikkalainen kuminaama meininki. Ensi viikolla on vain yksi vapaapäivä. Jostain syystä olen joutunut aika paljon ruotsia puhumaan täällä, ja osaan nyt jo sanoa "olen Mirja olen Suomesta en puhu islantia" islanniksi.

Niin tämä on siis tällä kertaa minun oma tietokoneeni, siitä johtuu ä-kirjaimen comeback :)

Viime yönä teinit rellestivät kylällä ja ajelivat pillurallia. Kova meininki ja kuulemma olivat känniset örveltäneet toisella puolella taloa. Mietin aina täällä kuljeksiessani mikä saa ihmiset jäämään tämmöiseen paikkaan koko iäkseenki, mitä niiden ihmisten päässä liikkuu ja millainen niiden maailmankuva on. Kai se paikka missä on on sitten maailman keskipiste, en osaa samaistua koska olen muuttanut jatkuvasti siitä asti kun olin 19 ja paikka jossa asuin siihen asti vihasin syvästi, tai siis ainakin omaa elämääni siellä ja olen katunut monesti varsinkin lukioaikoina etten lähtenyt jo yläasteen jälkeen pois, mutta taloudellisesti siihen ei ollut mahdollisuuksia. Muutin kyllä asumaan yksin jo 17-vuotiaana, minkä takia minulla ei edelleenkään ole ajokorttia kun vanhemmat eivät sitten suostuneet maksamaan sitä.

Tätä kortittomuutta taas ihmeteltiin täällä autoilun siionissa jossa bensiini on halpaa ja paikkoihin pääsee vain ja ainoastaan autolla. Jos ihmiset haluaa luonnon helmaan niin ne ajaa sinne autolla patikoimaan, minulla ei esimerkiksi ole mahdollisuutta mennä täältä mihinkään kuin ehkä liftaamalla, jos lykky käy. Täällä ei voi tosiaan edes kävellä mihinkään, koska joka ikinen pellonpientare on rajattu aidoin yksityisomistukseen ja kävely/pyöräteitä ei ole rakennettu. Että tällainen totuus ulkoilun Luvatusta Ihmemaasta.

Mutta jotta en antaisi täysin väärää kuvaa olen kyllä viihtynyt täällä ja oikeastaan huonoja puolia ei muita olekaan, sää ei ole läheskään niin kylmä kuin mainostetaan (ne jotka mainostavat eivät ole käyneet Suomessa), uima-altaat on aivan mahtavia koska niihin oikeasti ei mennä syväjäädytettäviksi vaan niissä on LÄMMINTÄ VETTÄ, kieli on mahtava, maisemat ovat UPEITA vaikka joudunkin täällä peltojen keskellä jumittamaan ja koko ajan on semmoinen elävä meininki vaikka ollaan pienessä kylässä, Suomessa tuntuu että 100 000 asukkaan paikkakunnallakin on ihan kuollutta eikä kukaan puhu toisilleen. Ja on mahtavaa asua hotellissa ja syödä maailman parasta skyriä ja vohveleita joka aamu niin että napa ratkeaa. Mitäs muuta.. liftaamisesta on hyviä kokemuksia, tänään Gullikin otti liftarin kyytiin joka päätyi tänne hotelliin yöpymään. Se on erittäin tärkeä asia, jos ei omista ajokorttia eikä aio vähiä rahojaan sellaisen hankkimiseen lähitulevaisuudessa käyttääkään. Ja kasvisruokailu on täällä helpompaa kuin luulin, kaikki kysyy jo etukäteen "Are you a vegetarian?" En tiedä näytänkö erityisesti joltain vegaanihihhulilta vai onko se vaan täällä niin yleistä. Ja täällä ei ole niin konservatiivisia paskaperseitä kuin eräissä porvarivaltioissa, täällä siis HOMOT JA LESBOT SAA MENNÄ NAIMISIIN JA ADOPTOIDA LAPSIA, herranjumala sentään niistä tulee varmaan ihan kieroutuneita ja perverssejä poloisia!!!!!! Terveiset Päivi Räsäselle ja uskonsisarille.

No niin mutta siis, tämä on aika kuivakka matkablogiksi, koska en oikeastaan ole matkalla vaan asun täällä ja vietän todella tylsää arkielämää. Vasta 18.päivä on luvassa muutaman päivän lomaa, jolloin olisi suunnitteilla lähteä tarkastelemaan Akureyta ja pohjoista Islantia, juhannusta täällä sitten ei vietetäkään.

1 comment:

riku said...

No minusta ainakaan tämä ei-matkaavan matkablogi ei ole ollut tylsä :D... ja sainpa tässä jo jonkinmoisen vastauksen mielessäni pyörineeseen kysymykseen, että mikä saa ihmisen haluamaan liikkeelle, mikä tekee levottomaksi ja haluttomaksi olla paikoillaan (puhuu nimimerkki paikoilleen jämähtävä ;) ).

Ilmeisesti pikkupaikkakuntien elämässä on kuitenkin jotain universaalia, kerta nuo pillurallin ajamiset ja känniörveltäjät tulevat aina vastaan...

Riku