Friday, June 29, 2007


Tein tänään taas 9 tuntia paskaduunia. Joskus mietin tulenko koskaan etenemään muunlaisin töihin ja olenko todella niin tyhmä etten mihinkään muualle pääse. No todellisuushan on että työnsaanti perustuu sattumaan, suhteisiin, valtaan, rahaan ja sukupuolittuneisiin ajattelutapoihin. Kulli ja Katla ovat esimerkiksi molemmat olleet yhtä paljon täällä töissä ja tehneet samoja hommia, mutta ei tarvi kauaa arvailla kummalle tarjottiin hotellin johtajan paikkaa. No Katla ei ole asiasta valittanut millään tavalla vaikka yleensä feministi onkin, mutta kyrpii se että sekä työnantajat itse että työhönottajat eivät edes tule ajatelleeksi muuta kuin niitä perinteisiä vaihtoehtoja, nainen siivoo ja mies määrää. Mutta mitä vaihtoehtoja minulla on, olisin voinut jäädä kotosuomeen odottelemaan toimeentulotukea kun en parempaa hommaa saanut mistään, elän idealistisessa toivossa että jonain päivänä pääsen tästä kusisten vessojen siivoamisesta ja kilttinä tyttönä tarjoilemisesta parempaan hommaan, tosin siihen mennessä aivojeni käyttöaste on kutistunut niin minimaaliseksi että tuskin osaankaan muuta kuin hymyillä amerikkalaista Fosshotel-tekohymyä ja vaihtaa 5 lakanaa puolessa tunnissa.

Teinit eivät tee töissä mitään vaan juoruilevat, ne eivät koskaan pese kylpyhuoneen lattioita, eihän sitä näe päälle päin mutta inhottaisi tietää että muiden jalkasieniä ei ole pesty lattiasta pois, hotellissa jossa yö maksaa 19 000, siis yli 200 euroa! Aurinko lämmittää aamulla idän puolen ja illalla lännen puolen huoneet (mukaanlukien minun huoneeni) yli 40-asteiseksi joten niitä on tuska siivota ja illalla ei pysty nukkumaan ennen 23:a.

Puhuin ensimmäistä kertaa viikkoihin suomea suomalaisten kalastusmatkalaisten kanssa jotka aloittavat juomisensa joka päivä jo puolelta päivin. Myös täällä ikänsä asunut nainen oli oppinut äidiltään suomea sujuvasti.

Sain päätökseen erinomaisen Vigdís Grímsdóttirin Z - Ástarsagan jota tulkitsen kirjallisuuskurssille, viimeiselle ruotsin kurssille jota toivottavasti suoritan koskaan Jynkkylään. Isabelle ja Katla menivät eilen Reykjavíkiin, minulla on ensi viikolla kaksi kokonaista vapaapäivää joina en varmaan lähde taas minnekään koska maksoin viimeisillä rahoillani äidille velkaa pois.

No comments: