Thursday, June 21, 2007

Alors, eh bien, j'ai eu TROP!

Nokkani on punainen kuin ..en keksi juuri mitaan punaisempaa talla hetkella. Onnistuin polttamaan naamani maailman eraassa kylmimmista maista lekotellessani uima-altaalla Akureyrissa.

Ranskalaisia puskee ovesta ja ranska-angstini nousee taas esiin. Vasyttaa neljalla kielelel ajattelu ja turhauttaa, en ole puhunut suomea kolmeen viikkoon. Isabelle on aivan innoissaan opettamassa minulle ranskaa ja kaikki puhuu taalla ranskaa vaikka aluksi sovittiin etta puhutaan vain englantia jotta ranskalaisetkin oppisivat. Tulee vaan paa kipeaksi siita aksentista, huomasin ajattelevanikin englanniksi ranskalaisella aksentilla. Enka mina kuitenkaan opi sita kielta puhumaan, viisi vuotta ranskaa opiskellen ja vuoden ranskalaisten kanssa asuen totesin taman, ja haluan oppia nyt islantia. En oppinut turkkiakaan Turkissa kunnolla koska piti koko ajan kuunnella niiden pirhanan saksalaisten ja ranskalaisten molinaa, valta-asemassa olevat kielet eivat ole siella esteettisyytensa vuoksi. Totuushan on etta maailman kaunein kieli on venaja, nain vaan on nappylat. Mutta islanti kilpailee mielessanin kakkossijasta, kylla iskee tama kieli.

Tylsaa toissa ahistaa kun se Lundin kirje nyt naytti punaista valoa sinne menemiselle. Eilen en valittanyt, eihan minua edes kiinnosta opiskelu, mutta tanaan iski se "olen tyhma ja huono ihminen"-vastareaktio, tuntuu etta olen liian tyhma lakanoiden vaihtamiseenkin, tosin syytan erittain huonosti suunniteltuja pussilakanoita - joissa ei ole reikia nurkissa. Sivistys ei ole viela saavuttanut Viikinkisaarta.

Pakko paasta ulos kallo halkeaa muuten.

No comments: