Monday, June 11, 2007

19c helleaalto iski. Ihmiset kulkevat jo kylmemmälläkin t-paitasillaan täällä, nyt melkein minäkin.

Illalla tv:stä sattui tulemaan islanniksi tekstitetty "Ondskan" joten pystyimme kaikki katsomaan leffaa, mikä oli aika vaikuttava. Twin Peaksiin tuli eilen lauma tanskalaisia ja aamiaisella oli aivan hulinaa kun ne mölisivät siellä yhtä aikaa ja kymmenen seisoi leivänpaahtimen ympärillä valittaen ettei se toimi. Sanoin että siihen on yksinkertainen hoito, laittakaa töpseli seinään. Kahviakaan ei osattu laskea automaatista ja ne joi sitä oikeasti 3 automaatillista, tavallisesti menee ehkä 1/3. Hullu matkanjohtaja oli jo aamuseitsemältä huitomassa keittiössä jotain pikinikistä ja halusi laittaa vähän eväitä jääkaappiin, muutama sikspäkki Carlsbergiä. Ne on jotain lääkärejä jotka on täällä konferenssissa. Aamulla se sama akka tais huitoa kuuden jälkeen tuolla sauvakävelyllä, mutta illalla oli kyllä juotu kaljaa ja viiniä joka huoneessa. Gullilla meni hermot ja hän rauhoitti mieltään kuvittelemalla ampuvansa naisen ja onnistui vielä puhumaan ystävällisesti. Minä en pysty tekohymyilemään edes tuon mielikuvan takana. Pitää välttää tuon naisen kaltaisia.

Uusi tyttö tuli tänne, 16-vuotias joka on vatsa pömpöllään raskaana. Gulli sanoi ettei tämä osaa englantia, ajattelin että hyvä, tapaan kerrankin anglokielten vaikutusten pilaamattoman aidon islantilaisen. Tyyppi olikin Chilestä. Gulli muisti että osaan espanjaa ja käski minua neuvomaan suihkun ja vessan pesu espanjaksi kun toisen 16-vuotiaan Alexandran kanssa ne eivät kuitenkaan tee mitään, minä näin vanhempana tiedän paremmin..kauheaa olla jo senioriosastoa.

Olen käynyt yhden kurssin espanjaa 3-4 vuotta sitten ja aluksi en osannut sanoa mitään muuta kuin "esta, aqui, bien" mutta sitten muistui jotain mieleen ja yritin mölistä jotain, ymmärsin kyllä paremmin kuin pystyin puhumaan, tuli vain turkkilaisia sanoja mieleen. Hassua että Turkissa tuli usein juuri espanja mieleen. Tämä Barbara ei sitten tiennyt missä on Suomi, mutta ei kai se niin kumma ole. Mun piti tehdä kaikki raskaimmat työt koska toinen oli raskaana, kaikki pussilakanoiden laitot ja imuroinnit joita inhoan todella. Lihasmassa kasvoi suhisten ja illalla oli varmasti isommat muskelit kuin aamulla herätessä.

Istuin vaikka kuinka kauan työajalla Kullin kanssa jutellen kun tällä ei tunnu olevan kiire hoputtaa mua mihinkään. Mun piti arvioida alakerran tulevan taukotilan sisustusta ja ideoida sen viihtyisyyttä. Katla lähtee tänään Reykjavikiin loppuviikoksi ja oli väsynyt aamulla vedettyään jotain 7. 12 tunnin yövuoron putkeen.

Menin uimaan töiden jälkeen ja se on himo paikka, ja parasta on että islantilaiset edes eivät altaassa ui vaan löhöävät hotpoteissaan. Kävin itsekin taas 42C-altaassa ja oli erittäin rentouttavaa saada hierovaa suihkua kipeytyneeseen selkään. Luulen että 10 kerran lippu loppuu aika pian. Nyt sitten ei ole loppupäivänä muuta tekemistä, ei ole vielä saatu dvd-soitintakaan tänne.

Selfossista saa maailman parasta paikkakunnalla tuotettua vaniljajogurttia jossa on käytetty aitoa vaniljaa.

No comments: