Thursday, June 14, 2007

Kavin sivistyksen aaressa Selfossin cityssa jossa on jopa 7000 asukasta, mika tuntuu valtavalta maaralta taalla. Gulli hommasi tahan eteiseen tietokoneen jolla paasee nettiin. No nyt se tuli tuohon taas sanomaan "sattananperkele vittu", kuulemma ainoa fraasi jolla Suomessa parjaa. Nainpa.

No aamulla siis soin puuroa ja Isabelle ihmetteli mita se on. Han on Pariisista ja opiskelee taloustieteita kuten kaikki ranskalaiset jotka eivat opiskele kansainvalisia suhteita. Lahdin sitten liftaamaan mutta sain kyydin ennatysvauhdilla, 5 sekunnissa kun jo ulko-ovella kysyin taalta lahdossa olevalta pariskunnalta sattuvatko he olemaan menossa pohjoiseen, he olivatkin menossa vaeltamaan ja paasin suoraan Selfossiin heidan mukanaan. Pari oli Sveitsista ja olivat ajaneet koko Islannin ympari, nahneet varmaan kaikki mahdolliset nahtavyydet ja kehuivat jaatikoita. Jostain syysta jaatikot eivat juuri nyt houkuttele minua, nain tassa vastikaan unta etta yksi sellainen alkoi sulaa kun menin sinne ja meinasin hukkua. Olen myos alkanut nahda huolestuttavan maaran unia tyohon liittyen, siis paani alkaa tyhjentya kaikesta muusta.

Selfossissa sain etsia vahan aikaa ennen kuin loysin digitaalikameroita myyvan kaupan. Ensimmaisessa oli vain yksi kappale, en voinut olla purskahtamatta nauruun pain myyjan naamaa, miten elektroniikkakaupassa voi olla vain YKSI ainoa kamera ja sekin oli kallis. Naytti huolestuttavalta. Sitten sain info/kirjasto/nettipaikasta ohjeen toiseen paikkaan ja siella olikin kameroita, paadyin ostamaan Olympus myy 800:n joka oli erikoistarjouksessa, hintaa oli pudotettu 39 900:sta 22900:aan. Se oli siis jopa halvempi kuin mita suomalaisessa nettikaupassa ja 15% saa takaisin lentokentalla lahtiessa.

Kavin Selfossin parhaassa kahvilassa joka oli vanhassa puutalossa keskustassa ja soin siella kinuskikakun, joka lahenteli makuelamyksena jo tartolaista suklaakakkua, jota syodessa saa orgasmin. Hintakin oli orgastisen korkea lahes 10euroa kahvin kanssa.

Kavin hankkimassa kirjastokortin, vaikka se maksoikin 1200kr (vuodeksi). Kirjastossa oli ihan ok kokoelma englanninkielista kaunokirjallisuutta seka yllatyksekseni muutama suomen, ruotsin, norjan ja tanskankielinen teos, jopa "Underdog" joka minun pitaisi lukea kirjallisuuskurssille kiireesti. Kirja vaikuttaa hyvalta, mutta pakon edessa v-ttaa lukea sita. Vapaaehtoisesti ei varmana v-ttaisi. Loysin myos islantilaista kaannettya kirjallisuutta ja dvd:itakin tuntuu olevan kivasti, kunhan nyt saisimme sen dvd-soittimen tanne gistihúsiin.

Alkoi sataa tihkuttaa ja paatin palata takaisin. Joku iso okyn nakoinen auto pysahtyi ottamaan minut ja kuskina oli puku paalla oleva mies. Juttelimme jotain ja han kysyi mista olen ja mita teen, no kysyin tietysti samaa ja han totesi olevansa toissa parlamentissa, ministerina. Sitten en osannut kysya mitaan koska en tajua politiikasta mitaan ja havetti paljastaa tyhmyytensa, sain kuulla etta 63 jasenta on parlamentissa enka kehdannut kysya mika ministeri han on. Mika oli tyhmaa sinansa.

Seuraavaksi sain odotella vahan aikaa keskella korpea ja lopulta hiekkaa kuljettava rekka pysahtyi ottamaan minut kyytiin, sisalla oli aika nuori kaveri ja sai tehda eforttia kiivetakseen sisaan, en ole matkustanut rekalla kuin yhden kerran 12-vuotiaana. Tyyppi oli jollain pienella, siis islantilaisella mittakaavalla, paikkakunnalla ja piti sita tylsana, myoskin piti rekan ajoa pitkastyttavana. Taalla pain kylla on muutenkin todella ikavystyttavaa, onneksi sentaan voin kameralla viihdyttaa itseani, siina on videokuvatoimintokin rajattomasti muistikortin tilasta riippuen. Voin tehda dokumentin siita kuinka tylsaa taalla on. Tai ottaa ihan vain kuvia.

Kolmas kyyti oli kaksi naista, jotka olivat liettuasta kotoisin, toinen oli asunut Selfossissa 5 ja toinen yhden vuoden. Autossa soi ihana liettualainen poppi ja toinen nainen selitti jotain aanekkaasti liettuaksi, osaan sanoa silla kielella vain "aciu". Paasin hotellille asti taas alle tunnissa, tosin lyhyita matkoja kerrallaan. Akureyriin on varmaan mahdollista liftata, mutta se voi vieda aivan helkkarin kauan aikaa.

Nyt pitaisi kirjoittaa juttu siihen Pyhajokiseutuun ja ottaa itsesta jotain turistikuvia.

1 comment:

riku said...

Ihan vinkkinä, vaikka Pyhäjokiseutua en julkaisuna tunnekaan: ehkä kannattaa välttä sellaisia ilmaisuja kuin "valuin vähitellen psykoosiin"... ;D

Nyt sinulla on kamera -> kuviakuviakuvia! Jos ei muuta niin tee Keitelin hahmot Smoke-elokuvasta ja kuvaa sitä "pää"katua aina samaan aikaan aamusta...

Riku